Treceți la conținutul principal

Compromisuri... pana cand?!

1 aprilie,
o zi mohorata care pe deasupra a mai incepu si prost.




Jelena Tomasevic - Oro


Compromisuri,
incepi sa le faci in ideea in care zici sa nu apara discutii, sa lasi de la tine.
Primesti o “palma”, intorci obrazul, o data, de doua, de zece si poate chiar de 100 cu speranta ca poate va fi bine si isi va da seama ca faci asta pentru linistea casei.
Dar pana cand?!
E bine sa le facem?!
Sau ar trebuii sa ramanem fermi crezurilor noastre?
Am gasit un articol pe masura:
“Relatiile nu sunt intotdeauna un taram al linistii. De multe ori ceea ce la alti oameni ne lasa indiferenti sau trecem cu vederea cu usurinta, la partener ne face sa izbucnim in certuri zgomotoase. Nu este anormal - tot ceea ce face acesta ne influenteaza in foarte mare masura. De asemeni si ceea ce nu face, nu are porniri romantice, nu ii place sa discute despre lucrurile care il preocupa, etc. Asteptarile noastre in privinta partenerului sunt mari intrucat stim ca in fata lui suntem vulnerabili, de la el poate veni fericirea sau, dimpotriva, stresul si supararea intr-o masura mult mai mare decat din partea altor oameni care ne inconjoara.

Intr-o astfel de situatie in care incarcatura emotionala este atat de mare trebuie sa stim, pentru a avea o viata de cuplu linistita, sa facem compromisuri. Multi se feresc de asta. Au impresia ca un compromis este de fapt o cedare in fata celuilalt si nu reusesc sa isi depaseasca frustrarile acumulate in urma abandonarii propriilor crezuri. Traiesc cu senzatia ca au fost pacaliti si de data asta, dar in viitor nu vor mai ceda. Accepta acum, dar isi fac planuri agresive de impunerea propriei dorinte.

Compromisul nu este insa o cedare de o singura parte, cum nu este nici un castig doar pentru unul dintre parteneri. Tocmai in asta consta forta lui, se ajunge la el prin consens mutual, nu este o impunere din partea nici unuia dintre parteneri. Pentru asta este necesar ca ambii parteneri sa fie activi in cautarea unei solutii si ambii sa fie suficient de calmi astfel incat sa nu lase o furie de moment sa ii impiedice sa evalueze corect situatia.

Certurile adeseori sunt cauzate de discutii in care unul dintre parteneri este acuzator, furios. Ele lasa in urma un sentiment de devastare si imposibilitate de a depasi cu adevarat situatia.”

Comentarii

  1. P.S.

    “Your pants have two pockets,” said Bounam. “Jot down this sentence and put it in the right pocket: ‘The world was created only for me.’ Now write in the left pocket: ‘I am nothing but dust and ashes’.”

    “Divide your money between the pockets. When you come upon misery and injustice, remember that the world exists only so that you can show your kindness, and use the money in the right pocket. When you are tempted to buy things that you haven’t the least need for, remember what is written in your left pocket and think twice before spending it. In that way the material world will never suffocate the spiritual world.”
    - Paulo Coelho's Blog

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Problema :)

Problema :): Un sarut pasional de 1 minut consuma 26 de calorii. Se cere: Cate ore/zile/saptamani trebuie sa executi ca sa ajungi la greutatea ideala?  Partida de sex : 144 calorii in jumatate de ora  Dezbracarea : 8 calorii Preludiul : 238 calorii in jumatate de ora o intalnire cu soacra 2000 de calorii https://www.facebook.com/photo.php?fbid=446970392059988&set=a.106879766069054.14465.100002410943138&type=1&theater

cine esti tu?

"O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea se simti ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi. - Cine esti ? a intrebat-o o Voce. - Sunt sotia primarului, a raspuns ea. - Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu. - Sunt mama a patru copii. - Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu. - Sunt invatatoare. - Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu. Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea : „Cine esti tu?" - Sunt crestina. - Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu. - Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana celor sarmani. - Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu. In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel intreaga ei viata s-a schimbat..."

Mai frumoasa...

Laura Stoica - Mai Frumoasa Esti departe si ai asupra mea o putere imensa Ma trezesc zambind in fiecare zi Ce sansa ca te-am cunoscut, Nu mai credeam in iubire de mult... Vreau sa raman in lumea ta plina de iubire N-am mai fost indragostita asa nicicand... Fericirea pe care-o primesc Doar cu tine vreau s-o traiesc Cu tine invat sa iubesc... Tu ma vezi mai frumoasa decat stiu eu Ma faci sa simt ca sunt centrul lumii eu Si ma alinti, ma alinti, ma alinti cu vorbe dulci Inima mea nu vrea s-o minti, nu vrea s-o uiti... Vreau sa raman in lumea ta plina de iubire, Sa ma trezesc zambind in fiecare zi Fericirea pe care o primesc Doar cu tine vreau s-o traiesc Cu tine invat sa iubesc... Refren :.. Uneori fara tine drumul e greu As vrea sa fii cu mine, cu mine mereu... Fericirea pe care o primesc Doar cu tine vreau s-o traiesc...