Treceți la conținutul principal

Compromisuri... pana cand?!

1 aprilie,
o zi mohorata care pe deasupra a mai incepu si prost.




Jelena Tomasevic - Oro


Compromisuri,
incepi sa le faci in ideea in care zici sa nu apara discutii, sa lasi de la tine.
Primesti o “palma”, intorci obrazul, o data, de doua, de zece si poate chiar de 100 cu speranta ca poate va fi bine si isi va da seama ca faci asta pentru linistea casei.
Dar pana cand?!
E bine sa le facem?!
Sau ar trebuii sa ramanem fermi crezurilor noastre?
Am gasit un articol pe masura:
“Relatiile nu sunt intotdeauna un taram al linistii. De multe ori ceea ce la alti oameni ne lasa indiferenti sau trecem cu vederea cu usurinta, la partener ne face sa izbucnim in certuri zgomotoase. Nu este anormal - tot ceea ce face acesta ne influenteaza in foarte mare masura. De asemeni si ceea ce nu face, nu are porniri romantice, nu ii place sa discute despre lucrurile care il preocupa, etc. Asteptarile noastre in privinta partenerului sunt mari intrucat stim ca in fata lui suntem vulnerabili, de la el poate veni fericirea sau, dimpotriva, stresul si supararea intr-o masura mult mai mare decat din partea altor oameni care ne inconjoara.

Intr-o astfel de situatie in care incarcatura emotionala este atat de mare trebuie sa stim, pentru a avea o viata de cuplu linistita, sa facem compromisuri. Multi se feresc de asta. Au impresia ca un compromis este de fapt o cedare in fata celuilalt si nu reusesc sa isi depaseasca frustrarile acumulate in urma abandonarii propriilor crezuri. Traiesc cu senzatia ca au fost pacaliti si de data asta, dar in viitor nu vor mai ceda. Accepta acum, dar isi fac planuri agresive de impunerea propriei dorinte.

Compromisul nu este insa o cedare de o singura parte, cum nu este nici un castig doar pentru unul dintre parteneri. Tocmai in asta consta forta lui, se ajunge la el prin consens mutual, nu este o impunere din partea nici unuia dintre parteneri. Pentru asta este necesar ca ambii parteneri sa fie activi in cautarea unei solutii si ambii sa fie suficient de calmi astfel incat sa nu lase o furie de moment sa ii impiedice sa evalueze corect situatia.

Certurile adeseori sunt cauzate de discutii in care unul dintre parteneri este acuzator, furios. Ele lasa in urma un sentiment de devastare si imposibilitate de a depasi cu adevarat situatia.”

Comentarii

  1. P.S.

    “Your pants have two pockets,” said Bounam. “Jot down this sentence and put it in the right pocket: ‘The world was created only for me.’ Now write in the left pocket: ‘I am nothing but dust and ashes’.”

    “Divide your money between the pockets. When you come upon misery and injustice, remember that the world exists only so that you can show your kindness, and use the money in the right pocket. When you are tempted to buy things that you haven’t the least need for, remember what is written in your left pocket and think twice before spending it. In that way the material world will never suffocate the spiritual world.”
    - Paulo Coelho's Blog

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Principiul 90 /10

Principiul 90 /10  Autor: Stephen Covey Cel care a descoperit principul 90/10 Iti va schimba viata (sau cel putin modul in care reactionezi)  Care e acest principiu?  10% din viata este formata din ceea ce ti se intampla  … 90% din viata e ste decisa de modul cum reactionezi… Ce inseamna asta? Nu avem control asupra a 10% din ceea ce ni se intampla. Nu putem opri ploaia. Avionul va pleca cu inatarziere si ne va afecta programul. Un sofer ne “taie fata” in trafic. NU avem control asupra a 10%. Diferenta este de 90%. Tu determini acest 90%. Cum?... Prin reactia ta... Nu poti controla culoarea rosie la semafor. Totusi, poti controla reactia ta. Nu lasa oamenii sa te pacaleasca. TU poti controla cum reactionezi. Sa folosim un exemplu… Iei micul dejun cu familia ta. Fiica ta varsa ceasca de cafea pe tine cand esti deja imbracat de servici.. Nu ai nici un control asupra a ceea ce tocmai s-a intamplat. Ce urmeaza va fi determinat de reactia ta. Injuri. Iti certi fiic...

RAZBUNAREA FEMININA

RAZBUNARE FEMININA 1 Azi fata mea implineste 21 de ani si sunt incantat ca este ultima pensie alimentara pe care i-o dau, asa ca am chemat-o si i-am zis: − "Fetita mea, vreau sa te duci la maica-ta acasa cu cecul asta si sa-i spui ca : Asta este ultimul cec pe care-l mai primeste in viata ei, nenorocita! si sa vii sa-mi spui ce mutra face. Astepta nerabdator si cand intra fiica lui, a intrebat-o: Ce ti-a zis vrajitoarea de maica-ta si ce fata a facut? − Mi-a zis ca astepta ziua asta ca sa-ti spuna ca nu esti tu tatal meu ! RAZBUNARE FEMININA 2 Un barbat care-si ofensa mereu sotia, chema un grup de prieteni sa-l acompanieze ca sa-si conduca sotia la aeroport, care pleca intr-o calatorie la Paris . In fata tuturor, la despartire, el ii dori calatorie placuta si striga tare: Iubito, nu uita sa-mi aduci la intoarcere o "mica si frumusica frantuzoaica" . Dupa 15 zile barbatul o primi la aeroport cu acelasi grup de prieteni si cu voce tare, o intreba: Mi-ai...

Cei 12 Apostoli

Cei 12 apostoli:  * Simon, zis Petru - răstignit pe cruce; * Andrei cel Întâi chemat - fratele lui Petru; răstignit pe cruce; * Iacov (fiul lui Zevedei)- decapitat; * Ioan Teologul - fratele lui Iacov (fiul lui Zevedei); * Filip - răstignit pe cruce; * Bartolomeu - zis şi Natanail; răstignit, jupuit şi decapitat * Toma - omorat de cinci suliţe; * Matei - fratele lui Iacov; ars de viu; * Iacov (fiul lui Alfeu) - răstignit pe cruce; * Iuda - supranumit Tadeu, fratele lui Iacov, fratele Domnului; răstignit pe cruce; * Simon Zilotul - (10 mai) zis şi Canaanitul; răstignit pe cruce; * Matia - omorât cu pietre şi decapitat. https://www.facebook.com/obiweb.ro/posts/366922186747807